Sebastien Aho vei Carolina Hurricanesin voittoon

Nashville Predatorsia vastaan pelatussa ottelussa Sebastian Aho pelasi varsin taidokkaasti yhdessä maalivahti Alex Nedeljkovicin kanssa Carolina Hurricanesiin riveissä. Joukkue voitti NHL:n pudotuspelien avauskierroksen toisessa osassa lukemin 3-0. Näistä maaleista Aho teki kaksi ja Steven Lorentz teki lisäksi yhden maalin. Alex Nedeljkovic puolestaan pelasti tilanteen 32 kertaa.

Raumalta kotoisin oleva Aho on pelannut uransa aikana yhteensä 25 pudotuspeliottelua ja nyt hänelle on kertynyt 10+16=26 (+11) pisteet. Pörssin kärkipaikalle – jota tällä hetkellä pitää Eric Staal 19+24=43 – ei ole siis pitkä matka. 

Sebastian Ahon ura aiemmin

Ennen NHL:ään siirtymistä Aho pelasi SM-Liigassa Kärpissä ja oli muutaman ottelun verran lainassa Ässissä. Kärpät saivat vuoden 2015 suomenmestaruuden, kun Aho ratkaisi pelin tekemällä jatkoerämaalin. SM-liigan eliittiin hän nousi kaudella 2015-2016 voittaen Kärppien sisäisen piste- ja maalipörssin tehoilla 20+25=45. Liigan maalipörssissä hän oli neljännellä sijalla kolmen muun pelaajan kanssa ja pistepörssissä hän sijoittui yhdeksänneksi.

Nuorten maailmanmestaruuskilpailuissa vuonna 2016 Aho oli mukana kun Suomi voitti  kultaa. Hänet myös valittiin ketjukavereidensa ohella yhdeksi Suomen kolmesta parhaasta pelaajasta kyseisessä turnauksessa. Myös vuoden 2018 MM-kilpailuissa Sebastian nimettiin turnauksen parhaaksi hyökkääjäksi. Uransa aikana hän on osallistunut yhteensä kolmiin MM-kilpailuihin. Aho on myös liigahistorian nuorin Matti Keinonen -palkinnon voittaja.

Sebastian Aho ja Carolina Hurricanes

Carolina Hurricanes sopi kesäkuussa 2016 Ahon kanssa kolmivuotisen tulokassopimuksen. Hänen kaudelta saama palkkansa oli 832 500 Yhdysvaltain dollaria eli hieman vajaa 700 000 euroa. Sen sijaan jos häntä olisi peluutettu pääasiassa farmiliigassa AHL:n Charlotte Checkersin kokoonpanossa, hänen palkkansa olisi ollut vain 70 000 dollaria kaudessa. Allekirjoitusbonus sopimuksesta oli 277 500 dollaria. Ensimmäisen NHL-ottelunsa hän pelasi kauden 2016-2017 avausottelussa 13. lokakuuta 2016 Winnipeg Jetsia vastaan. 

Tulokaskauden 82 runkosarjaottelussa Aho sai tehopisteet 24+25=49 ja hän oli Hurricanesin toiseksi paras pistemies. Ykkössijan vei Jeff Skinner. Liigan tulokaspelaajien maalipörssissä Aho nousi kolmanneksi ja pistepörssissä viidenneksi. NHL:n tähdistöotteluun hän pääsi ensimmäistä kertaa urallaan tammikuussa 2019.

Montreal Canadiens tarjosi Aholle 2019-2020 kaudella viiden vuoden sopimusta 8 454 000 dollarin vuosipalkalla. Heinäkuussa 2019 Aho allekirjoitti sopimuksen ja Carolina Hurricanesilla oli viikko aikaa tarjota saman laista sopimusta, jos joukkue halusi pitää Ahon. Canadiens olisi myös antanut Hurricanesille yhden ensimäisen kierroksen avausvuoron, yhden toisen kierroksen varausvuoron ja yhden kolmannen kierroksen varausvuoron. Hurricanes kuitenkin tarjosi Aholle samaa sopimusta jo seuraavana päivänä.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *