Kauden 2020-2021 topit & flopit

Runkosarja kuluvan kauden osalta alkaa kohta olemaan lopuillaan, ja viimeisistä pudotuspelipaikoista vielä taistellaan. 60 ottelun runkosarjassa sijoitukset ratkaistaan poikkeuksellisesti pistekeskiarvon osalta, sillä maailmanlaajuinen pandemia on pakottanut myös Liigankin näiltä osin turvautumaan erikoisjärjestelyihin. 

Huolimatta tyhjille katsomoille pelatuista otteluista, pelin taso on ollut yllättävänkin korkealla läpi kauden, ja kotimaisissa kaukaloissa ollaankin nähty todella nimekkäitä yksilöitä. Petri Kontiola, Sakari Salminen, Andreas Borgman, Mika Niemi, Josh Kestner, Aleksi Saarela, Daniel Audette – sekä monta muuta. 

Onnistujat

Kauden suurimpiin onnistujiin lukeutuu luonnollisesti runkosarjaa täysin suvereenisti johtava Rauman Lukko. Vaikka RTK:n miljoonien päällä makaava Rauman Lukko ei olekaan onnistunut 58 vuoteen voittamaan yhtään mitään, ovat Pekka Virran tämän kauden suojatit pelanneet ajoittain pelottavankin hyvin. 

Myös viimeisen vuosikymmenen huonolla menestyksellä pelannut TPS on saanut rivinsä vihdoin järjestykseen ja joukkue löytyykin runkosarjan sijalta 3. Josh Kestnerin johtama TPS vilisee myös Lauri Korpikosken ja Ville Lajusen tasoisilla supertähdillä. Turkulaisille TPS:n menestys maistuu varmasti erityisen hyvältä, sillä TPS ei valitettavasti ole perinteidensä vaatimalle tasolle edellisten kausien osalta yltänyt. 

Onnistujien joukkoon voisimme nostaa myös Lahden Pelicansin, joka tällä hetkellä taistelee vielä suorasta pudotuspelipaikasta. Sijat 2-8 ovat oikeastaan vielä täysin auki, joten Pelicansin osalta jännitysnäytelmä tiivistyy kauden edetessä loppuaan. Viimeisten 3 ottelua määrittelee sen, aloittaako Pelicans säälipleijareista, vai suoraan 8 parhaan joukosta. 

Flopit

Ylivoimaisesti suurimpana floppina voidaan pitää Porin Ässiä, joka onnistui pullauttamaan itsensä totaalisesti ulos jopa viimeiseltä säälipleijareihin oikeuttavalta sijalta (10.). Nimellisesti erittäin kova porilaisjoukkue on kyykännyt läpi kauden, eikä Atu Selinin suojatit ole onnistuneet toteuttamaan valmentajansa pelitapaa. Onko vika sitten pelaajistossa vai valmentajassa, siihen saamme todennäköisesti vastauksen kauden loputtua. 

Ässien tapaan myös JYP löytyy aivan väärästä päästä sarjataulukkoa, mihin olemme yleensä tottuneet. Sijalla 13. makaava JYP oli hetkittäin koko Liigan yleinen vitsin aihe, mutta loppua kohden hekin onnistuivat peliään parantamaan. Tämä ei kuitenkaan riitä edes säälipleijareihin, joten pitkästä aikaa Jyväskylässä joudutaan toteamaan, että tänä vuonna ei pudotuspeliotteluita Hippoksella käydä. 

Kuka voittaa mestaruuden?

Nähdäksemme mestaruus tullaan ratkomaan HIFK:n, Tapparan sekä Rauman Lukon välisessä kamppailussa. Suurin ennakkosuosikki tällä hetkellä on luonnollisesti Rauman Lukko, mutta viimeksi 2011 mestaruuden voittanut Helsingin IFK tulee myös todennäköisesti erittäin nälkäisenä alkaviin playoff-otteluihin.