Luistimiin on saatavilla erilaisia suojia pitämään terät hyvässä kunnossa. Toinen vaihtoehto on muoviset ja kovat suojat, jotka asetetaan terän päälle, ja toinen vaihtoehto on kuminauhalla kiinnitettävä nylonpintainen pehmeä suoja. Luistimen teräsuojus on kannattava hankinta, sillä ne pitävät terän käyttökunnossa pidempään. Luistelun tärkeintä välinettä kannattaakin suojella ylimääräisiltä kolhuilta ja kosteudelta.
Kovat suojukset ovat yleensä kapeat muovista valmistetut suojat, jotka pitävät luistimen terän suojassa kolhuilta. Ne sopivat hyvin lätkäkassissa kuljetettavien luistinten suojaksi, jotta ne eivät ota ylimääräisiä iskuja muista varusteista, toisistaan tai kovista pinnoista, joille kassi lasketaan. Kovat suojukset auttavat myös pitämään lätkäkassin ehjänä, kun luistinten terät eivät pääse repimään kangasta. Kun teriin laittaa kovat suojukset, voi niillä myös kävellä matkan jäältä pukuhuoneeseen vahingoittamatta teriä.
Pelien tai harjoitusten jälkeen jääkiekkoilijan tulisi aina pyyhkiä teristä pois ylimääräinen kosteus pyyhkeellä tai muulla vastaavalla välineellä. Teriin jäänyt kosteus tai niihin kondensoitunut vesi saattaa suurella todennäköisyydellä ruostuttaa teriä. Pehmeät kankaiset ja nylonpintaiset suojat auttavat pitämään kosteuden pois teristä. Myös Soakers-nimellä tunnetuissa pehmeissä teräsuojissa on VCI-kyllästetty vuori, joka imee itseensä vettä ja kosteutta. Kosteutta saattaa kerääntyä teriin niiden lämmetessä, vaikka olisit pyyhkinyt ne kuiviksi jäältä tultuasi. Soakersit taas pitävät terät kuivina, eikä ruostetta pääse syntymään.
Jäältä tultuasi terät pysyvät kylminä pitkään ja pehmeitä suojia kannattaa pitää paikallaan, kunnes terät ovat lämmenneet huoneenlämpöisiksi, eikä vettä enää tiivisty niihin. Luistimia kannattaa myös säilyttää kuivassa paikassa. Pehmeät suojat eivät kuitenkaan suojaa luistimia kolhuilta ja naarmuilta yhtä hyvin kuin kovat suojat. Molempien teräsuojien käyttö onkin suositeltavaa, jos haluat pitää luistimesi mahdollisimman hyvässä terässä. Kovat suojat kannattaa ottaa pois mahdollisimman pian – kun luistimet on saatu kuljetettua takaisin kotiin – ruostumisen estämiseksi. Kangassuojat kannattaa myös ripustaa välillä kuivumaan, ettei niihin pääse kertymään liikaa kosteutta.
Soakereita saa tavallisesti kolmea eri koko, jotka on tarkoitettu lapsille, nuorille tai aikuisille. Kokomerkinnät small, medium tai large kertovat yleensä, minkä kokoiseen luistimeen suoja on tarkoitettu. Molempien suojusten hinta vaihtelee alle kymmenestä eurosta muutamiin kymppeihin, joten kalliista sijoituksesta ei ole kyse, kun verrataan niitä usein paljon arvokkaampien luistimien hintaan. Saatavilla on useita eri värejä ja kuvioita, joista jokainen löytää varmasti itselleen sopivan tyylin.
Erikoisempia vaihtoehtoja ovat eläinkuvioiset ja maskottien päillä somistetut luistinsuojat, sekä kovat suojukset joihin saa kiinnitettyä renkaat. Näin saat tavallisista luistimista rullaluisteluun sopivat välineet. Joissakin kovissa suojissa on sivuilla aukot, joista vesi pääsee valumaan pois, mutta ne eivät kuitenkaan pidä teriä kuivina yhtä tehokkaasti kuin pehmeät Soakers-suojat.
Molempien suojien käyttäminen samaan aikaan on järkevää, varsinkin jos tapanasi ei ole kohdella luistimia silkkihansikkain. Tärkeintä on kuitenkin pitää luistimet kuivina ja terävinä.