Pelicansille kolme uutta pelaajaa

Lahtelaisen jääkiekkoseuran Pelicansin riveihin on liittynyt kolme uutta pelaajaa. Seuraavan kauden ryhmään liittyvät kahden vuoden sopimuksilla Niklas Nordgren, joka pelaa hyökkääjänä, sekä puolustaja Toni Utunen. Myös puolustaja Aleksi Laakso on saanut vuoden mittaisen sopimuksen. Tällä hetkellä Pelicansilla on yhteensä 22 pelaajaa riveissään ja tulevan kauden valmistelut on jo aloitettu.

Aiemmin Reippaan nimellä tunnettu Pelicans on ollut mukana SM-liigassa 1999 vuodesta lähtien, mutta sen juuret ulottuvat jopa 1800-luvulle asti. Vuonna 1891 perustettu Viipurin Reipas jatkoi toimintaansa evakossa jatkosodan aikana – ja sen jälkeen – Lahdessa ja vaihtoi nimensä Reippaaksi. Pelicans onkin siis yksi tämän seuran jälkeläisistä. Toistaiseksi ainoan mitalinsa Pelicans on voittanut SM-liigan kaudella 2011-2012, jolloin joukkue nappasi itselleen hopeaa hävittyään jyväskyläläiselle JyP:lle.

Nykyinen Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä on tullut tunnetuksi Helsingin IFK:ssa sekä Jokereissa, mutta suurimman osan urastaan hän on pelannut ulkomailla mm. Ruotsin, Tanskan, Hollannin, Italian ja Saksan eri sarjoissa. Loukkaantumisen jälkeen Niemelä on toiminut valmentajana ja hän olikin Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja näiden voittaessa MM-kultaa vuonna 2018.

Niklas Nordgren

Aiemmin Helsingin IFK:ssa pelannut Niklas “Nikke” Nordgren on kiekkoillut kevään aikana lainalla kolme peliä Pelicansissa. Tehot näissä peleissä olivat 0+3. Päävalmentaja Tommi Niemelälle Nikke on tuttu pelaaja nuorisomaajoukkueista ja Nordgren voittikin Pikkuleijonien maalikuninkuuden vuonna 2018, kun turnauksesta voitettiin maailmanmestaruus. Oikealta ampuva Nikke painaa 83 kiloa ja on 175 senttiä pitkä. 

Niklas Nordgreniä pidetään vahvana hyökkääjänä, vaikka loukkaantumiset ovatkin hieman hidastaneet kehitystä. Päävalmentaja uskookin Nikestä vielä tulevan heidän hyökkääjistönsä villi kortti, jos enempää loukkaantumisia ei tule.

Toni Utunen

Puolustajana kiekkoileva Toni “Utu” Utunen siirtyy Lahden Pelicansille Tampereen Tapparasta. Toni on pelannut Tapparan riveissä kaikkiaan 150 ottelua viiden viimeisimmän kauden aikana, joten liiga kokemusta on jo kertynyt. Maailmanmestaruuksia 80-kiloiselta ja 180-senttiseltä mieheltä löytyy tililtään kaksi: U18 ja U20. Utu pelasi vuoden 2018 maailmanmestarijoukkueen kapteenina, jolloin joukkuetta luotsasi nykyinen Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä.

Utu on 21-vuotias puolustaja ja häntä kuvaillaan kovalla luonteella varustetuksi kokonaisvaltaiseksi pelaajaksi, jonka vahvuudet ovat puolustuspelaamisessa. Nuoren iästä huolimatta hän on jo kokenut liigapelaaja, joka ottaa nyt seuraavan askeleen kohti sarjan huippupuolustajien joukkoa.


Aleksi Laakso

Aleksi “Allu” Laakso on pelannut lainasopimuksella Pelicansissa 18 runkosarja- ja 4 playoffs-peliä kuluneella kaudella. Näistä peleistä 31-vuotias puolustaja sai pisteet 1+5. Allu ehti pelata HIFK:n riveissä kolme kautta ennen Pelicansiin siirtymistä. Jopa 474 ottelua Liigassa pelannut Aleksi painaa 80 kiloa ja on 181 senttiä pitkä.

Aleksin kerrotaan olevan erinomaisessa kunnossa oleva urheilija, joka antaa joukkueelle kamppailuvoimaa ja kokemusta. Nuoremmille pelaajille hän näyttää esimerkkiä päivittäisestä toiminnasta.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *