Liigan loppuhuipennus 2020-2021

Huolimatta pandemian runtelemasta, osittain rikkonaisestakin Liigakaudesta, olemme päässeet siihen pisteeseen, että maali alkaa jo häämöttämään. Liigan mestaruudesta taistelee tällä hetkellä 8 joukkuetta, ja vaikka pelit valitettavasti pelataankin tyhjille katsomoille, on pelaajistosta selkeästi havaittavissa, että pelataan kuitenkin kauden kovimpia pelejä. 

Kanada-maljasta tällä hetkellä pelaa seuraavat joukkueet:

  • Ilves
  • Lukko
  • TPS
  • Pelicans
  • HIFK
  • Kärpät
  • Tappara
  • KalPa

Äkkiseltään vilkaistuna listalta löytyy muutama yllättäjä, sekä muutama kestosuosikki. Esimerkiksi KalPan, Pelicansin sekä TPS:n nouseminen 8 parhaan joukkoon on ollut varmasti Lahdessa, Kuopiossa sekä Turussa mieluinen yllätys. Jos haluat tarkistaa miten muiden joukkueiden kausi sujui, suosittelemme lukaisemaan 2020-2021 topit & flopit -listauksemme. 

Toistaiseksi ylivoimaisesti kovimman ennakkosuosikin viittaa kantaa Rauman Lukko, joka pelaa omaa puolivälieräsarjaansa Tampereen Ilvestä vastaan. 

Nähdäänkö raumalla kansanjuhla keväällä?

Oli asiasta mitä mieltä tahansa, Rauman Lukon otteet ovat käytännössä koko kauden näyttäneet jo siltä, että joukkue on marssimassa ylivoimaiseen mestaruuteen. Vaikka pudotuspeleissä voi käydä mitä tahansa, olisi ehkäpä jopa huutava vääryys, mikäli Lukko ei kauden 2020-2021 päätteeksi saisi ansaitsemaansa mestaruutta. Raumalaiset ovat joutuneet vuodesta 1963 lähtien odottamaan organisaation toista mestaruutta. Raumalaisten mielestä tuskin ihan heti on poistumassa kauden 2013-2014 nöyryytys, kun kettupaidat joutuivat Porin Isomäessä katsomaan avausottelussa kun Ässien kolmas mestaruusviiri nostettiin hallin kattoon. 

Raumalaisten kiekkofanien pessimistinen lähestymistapa on siis suoraa seurausta siitä, ettei raumalaisia mitalipeleissä olla totuttu kovin usein näkemään. Nähtäväksi jää, pystyykö sinikeltapaidat hinaamaan toisen viirinsä makkarahallin kattoon. 

HIFK laittaa kapuloita rattaisiin

Upean loppukauden pelannut HIFK on noussut totisesti taistelemaan paikasta neljän parhaan joukkoon, sillä joukkue johtaa kirjoitushetkellä ottelusarjaa Oulun Kärppiä vastaan 2-0. Helsinkiläisten vakuuttava loppukausi nosti joukkueen runkosarjan sijalle 2. 

HIFK:n edellinen mestaruus tuli vuonna 2011, jota voidaan pitää suurena pettymyksenä sillä joka vuosi HIFK:n pelaajabudjetti on Liigan suurimpien joukossa. Jos pitäisi veikata Lukon suurinta haastajaa kevään pudotuspeleissä, olisi vastaus luultavasti HIFK – kysyi asiasta sitten keneltä tahansa. HIFK ja Lukko eivät voi kohdata välierissä, joten mahdolliseen Lukko vs HIFK -finaaliin on siis todelliset mahdollisuudet. Toki tämä tarkoittaisi sitä, että Lukko selvittää ensin tiensä Ilveksen ohi, eikä HIFK enää kompuroi Kärppiä vastaan.