NHL:n pistepörssissä tunnelma tiivistyy

NHL:n runkosarjaa on nyt takana n. 45 ottelua, eli yli puolivälin ollaan jo reilusti. Pistepörssin kärkisijoilla majailee useita tuttuja nimiä, mutta myös muutamia yllättäjiä! Lähdetään katsomaan hieman tarkemmin minkälaisia pelaajia TOP 10:stä löytyy. 

Sijat 1-10:

  1. Connor McDavid – Edmonton Oilers 74p
  2. Leon Draisaitl – Edmonton Oilers 63p
  3. Patrick Kane – Chicago Blackhawks 57p
  4. Auston Matthews – Toronto Maple Leafs 55p
  5. Brad Marchand – Boston Bruins 55p
  6. Mitchell Marner – Toronto Maple Leafs 55p
  7. Nathan MacKinnon – Colorado Avalanche 53p
  8. Mikko Rantanen – Colorado Avalanche 52p
  9. Sidney Crosby – Pittsburgh Penguins 52p
  10. Mark Stone – Vegas Golden Knights 52p

Ensimmäisenä kysymyksenä nousee esille sellainen mysteeri, että missä välissä Brad Marchand ehtii rottailujensa lomassa iskemään näin käsittämättömiä pistemääriä?! Ok, pitää kyllä myöntää, että vaikka Brad Marchand on usein hieman kyseenalaisessa roolissa, miehen kiekollisia taitoja ei sovi epäillä. Tappavan tasaisesti koko uransa ajan pisteitä tehtaillut Brad Marchand on Bostonille kultaakin kalliimpi palanen, eikä mies toistaiseksi ole ihan hetkeen Bruinsista lähdössä. 

Suomalaisten näkökulmasta katsottuna on myös iloisia uutisia, sillä Colorado Avalanchessa erinomaista kautta pelaava, Suomen Turusta maailmalle ponnistanut Mikko Rantanen on pistepörssin sijalla 8 – Takana mm. muuan Sidney Crosby. Mikko Rantanen on 43 peliin nakutellut 26+26 (52p) ja +- -tilastokin näyttää mukavaa lukemaa +24. 

Antakaa se Art Ross jo McDavidille

McDavid johtaa NHL:n pistepörssiä kymmenellä pisteellä, ja matkaa kolmantena olevaan P. Kaneenkin on jo lähes 20 pistettä. McDavid on lähestulkoon läpi kauden iskenyt viikoittaisella tahdilla häikäiseviä soolomaaleja, eikä ole mikään ihme, että herra tällä hetkellä dominoi maailman parhaita kiekkokaukaloita. Edmonton Oilersin nuori kapteeni on tällä kaudella iskenyt 44 otteluun käsittämättömät 74 pistettä. 

McDavidin dominointi tuskin tulee hidastumaan ja uskommekin, että mies voittaa Art Ross Trophyn näytöstyyliin. 

Poimintoja TOP 10:n ulkopuolelta

Siinä missä TOP10 on tietysti mielenkiintoista luettavaa kaikilta osin, katsaus sijoille 10-50 paljastaa myös hauskoja yksityiskohtia tämän kauden saralta. 

Esimerkiksi ensimmäinen puolustaja pistepörssin kärkipäästä löytyy “vasta” sijalta 27 – Washington Capitalsin John Carlson on tehnyt tänä vuonna 46 peliin 42 pistettä. Hänen perässään heti toinen huippuluokan pakki, Tampa Bayn Viktor Hedman, 42 pistettä. 

Rantasen jälkeen toinen suomalaiskiekkoilija löytyy sijalta 16, Florida Panthersin kapteeni, Alexander Barkov. Tapparanmiäs Barkov on tehtaillut tällä kaudella 41 peliin 46 tehopistettä.