Patrik Laine – vieläkö ura lähtee nousuun?

Koko Suomen kultapoika Patrik Laine on joutunut viime aikoina todelliseen myrskyn silmään. Kesken sopimuskautensa Columbukseen treidattu Laine joutui uudessa seurassaan välittömästi päävalmentaja John Tortorellan koirankoppiin. Patrik Laineen lahjoja ei käy kiistäminen, sillä esimerkiksi miehen laukaus on todennäköisesti NHL:n top3:ssa, mutta valitettavasti tämä ei ihan vielä riitä kovimmalle tasolle. 

Patrik Laineen ura lähti lupaavasti käyntiin Winnipegissä, mutta jo ensimmäisen kautensa aikana mies nousi otsikoihin väärien asioiden vuoksi. Joukkueen kapteenilla Blake Wheelerillä ja Patrik Laineella raportoitiin olevan kylmät välit, vaikka Wheeler tämän julkisesti kielsikin toimittajien kyseltyä asiasta. Laine myös kertoi julkisesti olevansa pettynyt, että joutuu pelaamaan “huonojen pelaajien kanssa”, joka luonnollisesti aiheutti joukkueen sisällä hieman närää. Päävalmentaja Paul Maurice varsinkin kuritti Lainetta usein istuttamalla nuorukaista penkillä, vaikka Jets pelasi ylivoimaa. 

Columbuksessa uusi alku, vai uran loppu?

Patrik Laineen motivaatiota ollaan kritisoitu koko miehen uran ajan, eikä suotta. Julkisuuteen lauotut “pelaan n. 8 tuntia päivässä Fortniteä” -tyyppiset kommentit eivät ainakaan edesauttaneet Lainetta. Columbuksessa alku on ollut myös todella vaisua, sillä miehen ylimielinen käyttäytyminen on aiheuttanut sen, että Tortorella on joutunut penkittämään Lainen useampaan otteeseen. Tortorellan arvotuksesta Lainetta kohtaan kertoo kuitenkin jotain se, että mies on sanonut Patrik Laineesta seuraavaa: “Do you think I WANT to sit him on the bench?”. Vapaasti suomennettuna Tortorella siis kysyi lehdistön edustajilta, että uskovatko he todellakin siihen, että hän HALUAISI pitää Laineen penkillä?

Patrik Laineen kannalta aika Columbuksessa tulee todennäköisesti määrittelemään miehen NHL uran, niin hyvässä kuin pahassakin. Siirtohuhutkin ovat jo alkaneet liikku, vaikka mies ei vielä montaa peliä ole Blue Jacketseissa ehtinyt pelaamaan. 

Vaikka on vaikea päätellä mitä kuliseissa tapahtuu, ulkopuolisen silmiin vaikuttaa siltä, ettei Patrik Laine valitettavasti tällä hetkellä ole tarpeeksi paksulla nahalla liikenteessä, vaan olettaa peliajastaan liikoja. Pelkällä kovalla laukauksella ei valitettavasti NHL:ssä kovin pitkää uraa tee, vaan nykypäivän supertähdiltä vaaditaan kokonaisvaltaista suorittamista illasta toiseen. 

Patrik Laineen ura numeroina

Liiga, 52 ottelua, 17+17 = 34p

NHL, 339 ottelua, 148+117 = 265p

Mestis, 36 ottelua, 5+7 = 12p

Ikä: 22

Pituus: 194cm

Paino: 93kg