Suomalaiset ja vedonlyönti jääkiekosta

Suomalaiset ovat aina olleet suurta uhkapelikansaa. Lottoamisen ja nettikasinoiden lisäksi suomalaiset rakastavat lyödä vetoa. Urheiluvedonlyönti varsinkin jääkiekosta on lähellä monen suomalaisen sydäntä. Vetoa lyödään jääkiekon lisäksi muistakin lajeista, kuten jalkapallosta, pesäpallosta ja koripallosta. Tällä hetkellä moni suomalainen varmasti keskittyy vuoden suurimpaan urheilutapahtumaan eli jalkapallon MM-kisoihin. Jalkapallon MM-kisojen vedonlyönti käy kuumana ympäri maailmaa.

Jääkiekko pitää suomalaisia vedonlyöjiä otteessaan

Jääkiekko on suosittu laji ympäri maailmaa, mutta varsinkin suomalaisille sen fanitus tuntuu olevan ihan verissä. Jo pienestä asti moni joko pelaa itse tai ainakin seuraa jännittävimpiä pelejä kotisohvalta. Varmasti myös Suomen menestys lajissa on auttanut sen suosiossa.

Jääkiekko toki onkin yksi maailman kiinnostavimmin urheilulajeista sekä katsoa että lyödä vetoa. Nopean pelitempon ansiosta lyhyen erän aikana ehtii tapahtumaan paljon ja tilanteet voivat muuttua nopeasti.

NHL on suosituin jääkiekkoliiga

NHL on maailman seuratuin jääkiekkoliiga ja sen takia myös suosituin vedonlyöntikohde. NHL :ssä on paljon pelejä joten myös vedonlyönnille on paljon mahdollisuuksia. Joukkueissa näkyy myös useita kotimaisia tähtipelaajia, mikä lisää seuraajien kiinnostusta. NHL :ssä vetoa lyövien täytyy kuitenkin jaksaa pysyä hereillä öisin jos halajaa katsoa pelit suorana.

Kaikista eniten suomalaiset kuitenkin lyövät vetoa kotimaisista Liigan peleistä. Sarja on nykyään aika tasainen, mikä tekee vedonlyönnistä nyt kiinnostavampaa kuin koskaan ennen.

NHL :n ja Liigan lisäksi vetoa lyödään myös Venäjällä pelattavan KHL :n peleistä. KHL :ssä rahaa pyörii täysin eri tavalla kuin kotimaisessa Liigassa, joten se on houkutteleva paikka pelata monelle.

Mitä kannattaa pitää mielessä ennen vedonlyöntiä?

Ennen vedonlyönnin aloittamista täytyy luonnollisesti ymmärtää lajin säännöt. Lajin sääntöjen ymmärtämisen lisäksi on muutamia seikkoja, jotka kannattaa pitää mielessä mahdollisimman onnistuneita vetoja varten.

Varsinkin NHL :ssä joukkueet pelaavat paljon joten täydessä terässä ei voi olla aina, mikä kannattaa ottaa huomioon vetoja suunnitellessa. Toinen yleensä painotettu seikka on myös kotietu: jotkut joukkueet ovat huomattavasti vahvempia kotonaan pelatessa.

Yksi hauskimmista vedonlyöntikohteista jääkiekossa on maalimäärävedot. Maalit ovat selkeä ja helposti ymmärrettävä mitta. Moneen muuhun urheilulajiin verrattuna maaleja on jääkiekossa myös runsaasti. Jos haluaa menestyä maalimäärävedoissaan, kannattaa vilkaista pelikohtaisten maalimäärien tilastoja. Pelikohtaiset maalimäärät voivat olla jopa yllättävän johdonmukaisia.

Toinen hauska vedonlyöntitapa on live-vedonlyönti. Siinä nimensä mukaisesti asetetaan vetoja jo käynnissä olevasta pelistä, eli pelin tapahtumiin voi reagoida erilaisin vedoin reaaliaikaisesti. Jääkiekko sopii kohteeksi live-vedonlyönnille erityisen hyvin, sillä peleihin sisältyy erilaisia ottelutapahtumia ja pelin tahti on nopea. Live-vedonlyönti voi siis olla kultakaivos, mutta ennen kaikkea se on yksi parhaista tavoista nauttia pelin seuraamisesta.

Fanitus värittää vedonlyöntiä

Jokaisella kiekkofanilla on oma suosikkijoukkueensa. Tämä tekee pelien seuraamisesta hurjasti hauskempaa, sillä seuraamaan pääsee sydämellä ja intohimolla. Omaa joukkuetta ei kuitenkaan välttämättä osaa arvioida täysin objektiivisesti. Objektiivisuuteen olisi kuitenkin syytä kun kyse on vedonlyönnistä.

Toki jos kyseessä on vain satunnainen betsailu, jolla haluaa tuoda hiukan lisää jännitystä pelin seuraamiseen, voi olla hauska iskeä veto suosikkijoukkueelle ihan vain lojaaliuuden takia.

Kuten sanottua, suomalaiset ovat aina rakastaneet vedonlyöntiä. Vedonlyönnissä on kuitenkin tärkeää pitää järki mukana. Vedonlyönti on parhaimmillaan kun se on vain harmitonta hauskanpitoa silloin tällöin. Tämän takia on hyvä järjestää itselleen myös niin kutsuttu pelikassa, eli tietty määrä rahaa jonka vedonlyöntiin voi käyttää, mutta jos ei mennä ylitse vaikka pelihurmiossa se voisi houkuttaakin.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *